Milyen erő, milyen csillag-állás, miféle hatalom kell ahhoz, hogy megszülessen valami a világra?!

Mi kell a TEREMTÉSHEZ? Tapasztalatom szerint kell hozzá valami nagyon mély, és nagyon fájó hiány.

Sokszor meg sem tudjuk fogalmazni, de azért pontosan érezzük, amikor ott van a pillanat, és már nem tudunk úgy élni, ahogy addig.

Itt kezdődik el minden, ebből a vágyból. Azonban, mielőtt megszülethetne az új, meg kell halnia azoknak a dolgoknak, szerepeknek, életformáknak, amik már nem szolgálnak tovább. Van, amikor teljes önmagunkat kell átformálni, például, hogy anyává-apává váljunk, lehetőleg olyanná, akiknek jó a gyerekének lenni. Jönnek is ilyenkor a kétségek: elég leszek-e, bírom-e, akarom-e?

Van, amikor a hiedelmeinket kell elengedni, hogy milyennek kell lennie egy iskolának, egy diáknak, egy helyzetnek, egy tréningnek, egy világnak…

Ez néha annyira félelmetes, hogy igyekszünk a legvégsőkig kapaszkodni az elnyűtt, nyomasztó, már nem az életet szolgáló dolgainkba.

Azonban ezek a pillanatok, ezek az idők nem erőtlenek vagy passzívak. Ott kell bennük lennie a hitnek, hogy minden a legjobban alakul, a bizalomnak, hogy jó felé haladunk, és a lelkesedésnek is, hogy most valami rendkívülit hozunk létre. Ott kell lenni benne az erőnknek.

Amikor aztán végérvényesen megszületik valami, az csodálatos és nagyszerű lesz. Vagy legalábbis annak a lehetőségét hordozza magában.

Szóval, amikor éppen el kell engednünk valami régit az életünkből, akkor talán azzal tesszük a legjobbat magunkkal, ha erővel, hittel és lelkesedéssel felkészülünk arra a pillanatra, amikor lehetőségünk lesz újat teremteni.

Sőt! Ha bele is kezdünk azonnal!

Mert az is lehet, hogy ez az új sokkal jobb, élhetőbb, emberibb lesz. Az is lehet, hogy kizárólag csak a mi teremtő szándékunkon múlik.

IKREK HAVA: AVAGY NEMES KÜZDELEM ÉS TÁMOGATÁS

Jelentkezz a webinárra!

Itt az ideje annak, hogy tegyél saját magadért, és jó testvérként támogasd a társaidat.

A májusi előadás az Ikrek havának üzenetéről és lehetőségeiről szól.

A mesén keresztül ismét lehetőséged lesz arra, hogy új szempontokat kapj a feladataid, kihívásaid megoldásához.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További bejegyzéseim

A feladat elvállalása

A feladat elvállalása

Azt gondolom, hogy az igazán fontos és lényeges dolgok valahogy nemigen változnak az idők során. Mindig voltak olyan emberek, akik messzebbre néztek, jobban bíztak, nagyobb hittel álltak bele a feladatokba, mint az „átlag”. Hogy ez áldás volt rajtuk vagy teher, az...

bővebben
Nevelve növelni

Nevelve növelni

Én jó darabig úgy voltam vele, hogy megszállottan kerestem azt, ami ott volt az orrom előtt. A pályám kezdete óta mondogattam magamnak, hogy most még kicsit itt leszek, még ezt megcsinálom, de aztán nemsokára megyek majd a kalandok felé. Néha persze, tisztábban látó...

bővebben
A lehetőségekről

A lehetőségekről

A lehetőségekről mesélek. Arról, hogy mindenkinek más módszere van arra, hogy elszúrja a lehetőségeit. Én például a halogatásban vagyok nagymester. Nem olyan Pató Pál féle halogatásban, hanem abban, hogy a vágyott, felismert, személyre szabott, finomabbnál finomabb ízű, válogatott lehetőségeimet elszalasszam.

bővebben

Ikrek hava: avagy nemes küzdelem és támogatás

Webinárium

Itt az ideje annak, hogy tegyél saját magadért, és jó testvérként támogasd a társaidat.
A májusi előadás az Ikrek havának üzenetéről és lehetőségeiről szól.
A mesén keresztül ismét lehetőséged lesz arra, hogy új szempontokat kapj a feladataid, kihívásaid megoldásához.
Részletekért kattints...